onze Boerenlogische winkel
Proef, ervaar & beleef het echte boerenleven
In de sfeervolle dors & sleutelkamer van Boerderij de Leeuwenhorn bieden wij vlees aan afkomstig van onze eigen Piemontese koeien. Van collega boeren hebben wij Biologisch varkensvlees als zo ook Biologisch kippenvlees. Naast de mooi vleesproducten verkopen wij vele streekproducten van het land zoals jam, sausen, chutneys, mosterd, kruiden, oudhollandse lekkernijen, honing, pindakaas, koekjes, boter, eieren, sappen, speciaal bieren en heerlijke wijn. Biologische groenten, kaas, uien, aardappelen dit is slechts een greep uit ons assortiment we bieden namelijk nog veel meer kwaliteit's volle lekkere producten uit onze streek en soms van ietsjes verder.
Wij streven naar zo min mogelijk voedselkilometers en verkopen zoveel mogelijk gezonde, ambachtelijke en biologische producten. 'Zo dichtbij als mogelijk, zo ver weg als nodig'
Wij streven naar zo min mogelijk voedselkilometers en verkopen zoveel mogelijk gezonde, ambachtelijke en biologische producten. 'Zo dichtbij als mogelijk, zo ver weg als nodig'
ONZE BOERENLOGISCHE WINKEL IS GEOPEND OP;
DINSDAG 13:00 - 18:00 UUR
WOENSDAG 10:00 - 18:00 UUR
DONDERDAG 10:00 - 18:00 UUR
VRIJDAG 10:00 - 18:00 UUR
ZATERDAG 10:00 - 16:00 UUR
Wil je langskomen?
Je bent van harte welkom tijdens onze openingstijden.
Natuurlijk kun je dan ook een kijkje in de stal nemen en heerlijk turen over het weiland kijkend naar onze koeien.
Je bent van harte welkom tijdens onze openingstijden.
Natuurlijk kun je dan ook een kijkje in de stal nemen en heerlijk turen over het weiland kijkend naar onze koeien.

Het Piemontees Rundvlees
Naast onze van 'kop tot staart' vleespakketten bieden wij ons vlees in de boerderijwinkel ook per stuk of per 2 stuks verpakt aan. Het rundvlees is geportioneerd, diepgevroren en vacuüm verpakt.
De eerste week na het slachten bieden wij het vlees ook vers aan. Houd hiervoor onze facebookpagina in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.
Wij verkopen niet alleen grote porties. U kunt dus in de winkel terecht voor bijvoorbeeld een pond gehakt of 2 biefstukken. Meer weten over het ras kijk dan onder het kopje Piemontees rund.
De volgende vlees soorten hebben wij altijd op voorraad:
haasbiefstuk, kogelbiefstuk, Hollandse biefstuk, ribeye, entrecote, riblappen, doorregen lappen, magere lappen, bieflappen, rosbief, schenkels, soeppakket, gehakt, tartaar. hamburgers, saucijs, hachee, sukade.
Naast onze van 'kop tot staart' vleespakketten bieden wij ons vlees in de boerderijwinkel ook per stuk of per 2 stuks verpakt aan. Het rundvlees is geportioneerd, diepgevroren en vacuüm verpakt.
De eerste week na het slachten bieden wij het vlees ook vers aan. Houd hiervoor onze facebookpagina in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.
Wij verkopen niet alleen grote porties. U kunt dus in de winkel terecht voor bijvoorbeeld een pond gehakt of 2 biefstukken. Meer weten over het ras kijk dan onder het kopje Piemontees rund.
De volgende vlees soorten hebben wij altijd op voorraad:
haasbiefstuk, kogelbiefstuk, Hollandse biefstuk, ribeye, entrecote, riblappen, doorregen lappen, magere lappen, bieflappen, rosbief, schenkels, soeppakket, gehakt, tartaar. hamburgers, saucijs, hachee, sukade.

Het Biologich varkensvlees
Naast onze van kop' tot staart' pakketten bieden wij het varkensvlees ook per stuk of per 2 stuks verpakt aan. Het varkensvlees is geportioneerd en diepgevroren vacuum verpakt.
Wilt u misschien speciale delen van het varken voor een feest of bbq?Laat dit ons gerust weten. in overleg is er veel mogelijk.
In de winkel kunt u ook terecht voor een pond gehakt of bijvoorbeeld 2 speklappen.
Wilt u wat meer weten over het ras? Kijk dan even onder het kopje Pietrain varken.
De Volgende soorten varkens vlees hebben wij altijd op voorraad:
karbonade, speklap, filet, procureur, oester, half-om-half gehakt, saucijs, hamlappen, schnitzel, shoarma, nasi-vlees en fricandeau.
Naast onze van kop' tot staart' pakketten bieden wij het varkensvlees ook per stuk of per 2 stuks verpakt aan. Het varkensvlees is geportioneerd en diepgevroren vacuum verpakt.
Wilt u misschien speciale delen van het varken voor een feest of bbq?Laat dit ons gerust weten. in overleg is er veel mogelijk.
In de winkel kunt u ook terecht voor een pond gehakt of bijvoorbeeld 2 speklappen.
Wilt u wat meer weten over het ras? Kijk dan even onder het kopje Pietrain varken.
De Volgende soorten varkens vlees hebben wij altijd op voorraad:
karbonade, speklap, filet, procureur, oester, half-om-half gehakt, saucijs, hamlappen, schnitzel, shoarma, nasi-vlees en fricandeau.

Het 1*& 3* Beter leven scharrelkippenvlees
In onze Boerenlogischewinkel vind u kippenvlees van het 1*& 3* beter leven keurmerk. Dit keurmerk geeft de kwaliteit van het voer en leven van de kip aan. De 3* beter leven keurmerk is ook biologisch. In de schappen vind u niet alleen de filet, dijen, drumsticks of vleugels. Ook hebben we kipsaté, hamburgers en verschillende bbq producten.
Natuurlijk ontbreekt de hele kip niet!
In onze Boerenlogischewinkel vind u kippenvlees van het 1*& 3* beter leven keurmerk. Dit keurmerk geeft de kwaliteit van het voer en leven van de kip aan. De 3* beter leven keurmerk is ook biologisch. In de schappen vind u niet alleen de filet, dijen, drumsticks of vleugels. Ook hebben we kipsaté, hamburgers en verschillende bbq producten.
Natuurlijk ontbreekt de hele kip niet!

Biologische kaas van Terschelling
Jan-Willem Zeilstra is de kaasmaker. Hij is 46 jaar en kaas maken is al jaren zijn lust en leven. Het kaasmakersvak heeft hij nog op de ouderwetse manier in de praktijk geleerd, aangevuld met de nodige scholing combineert hij de ambachtelijke manier van kaasmaken met de kennis en inzichten van deze tijd. Dit resulteert in de Terschellinger kaas.
Het rantsoen van de koeien bestaat uitsluitend uit gras. Aangevuld met biologische brok en een eigen ruwvoer.
Het grasland is natuurlijk van samenstelling, daardoor komen er meer dan 120 verschillende grassen, kruiden en bloemen in deze grasweiden voor. Het geeft weliswaar niet de maximale melkproductie, maar is belangrijk voor de gezondheid van het vee. Veel variatie in het grasgewas geeft vitale dieren en het medicijngebruik kan zo tot een minimum worden beperkt.
Door dit natuurlijke rantsoen komt ook de typische zachte smaak van de kaas tot stand.
Het minimale medicijngebruik geeft ook een gezonde mest, wat weer de garantie is voor een overvloedig bodemleven. In combinatie met de gevarieerde flora zijn de weilanden een waar Eldorado voor de honderden broedvogels.
De familie Zorgdrager en Neeke Buren van Zwol hebben op hun land een hoeveelheid en variatie aan broedvogels die uniek is in Nederland. Door laat te maaien krijgen de vogels de tijd om hun eieren uit te broeden en kroost groot te brengen.
Landelijk is er een neergaande trend in de weidevogelstand; bij ons is het omgekeerde het geval!
Zomers loopt al het vee buiten in de weide en in de winter, wanneer de koeien op stal staan, komen uit de poolstreek duizenden ganzen die op de weilanden foerageren.
Het jongvee vanaf 1 jaar loopt zomers in het Europees natuurreservaat de "De Boschplaat". Resultaat is een kerngezonde opfok en een bijdrage aan het natuurbeheer van Staatsbosbeheer.
Jan-Willem Zeilstra is de kaasmaker. Hij is 46 jaar en kaas maken is al jaren zijn lust en leven. Het kaasmakersvak heeft hij nog op de ouderwetse manier in de praktijk geleerd, aangevuld met de nodige scholing combineert hij de ambachtelijke manier van kaasmaken met de kennis en inzichten van deze tijd. Dit resulteert in de Terschellinger kaas.
Het rantsoen van de koeien bestaat uitsluitend uit gras. Aangevuld met biologische brok en een eigen ruwvoer.
Het grasland is natuurlijk van samenstelling, daardoor komen er meer dan 120 verschillende grassen, kruiden en bloemen in deze grasweiden voor. Het geeft weliswaar niet de maximale melkproductie, maar is belangrijk voor de gezondheid van het vee. Veel variatie in het grasgewas geeft vitale dieren en het medicijngebruik kan zo tot een minimum worden beperkt.
Door dit natuurlijke rantsoen komt ook de typische zachte smaak van de kaas tot stand.
Het minimale medicijngebruik geeft ook een gezonde mest, wat weer de garantie is voor een overvloedig bodemleven. In combinatie met de gevarieerde flora zijn de weilanden een waar Eldorado voor de honderden broedvogels.
De familie Zorgdrager en Neeke Buren van Zwol hebben op hun land een hoeveelheid en variatie aan broedvogels die uniek is in Nederland. Door laat te maaien krijgen de vogels de tijd om hun eieren uit te broeden en kroost groot te brengen.
Landelijk is er een neergaande trend in de weidevogelstand; bij ons is het omgekeerde het geval!
Zomers loopt al het vee buiten in de weide en in de winter, wanneer de koeien op stal staan, komen uit de poolstreek duizenden ganzen die op de weilanden foerageren.
Het jongvee vanaf 1 jaar loopt zomers in het Europees natuurreservaat de "De Boschplaat". Resultaat is een kerngezonde opfok en een bijdrage aan het natuurbeheer van Staatsbosbeheer.

Pindakaas
Er zijn altijd 5 verschillende smaken Pindakaas op voorraad.
De pindaplant draagt bij aan de gezondheid van de mens en de natuur: deze geeft voeding terug aan de grond, in plaats van dat hij dit opneemt. De basis van onze pindakaas bestaat alleen uit pinda’s en een beetje kokosolie.
De pindakaas is vrij van:
Toegevoegde suikers, palmolie en is zoutarm.
Er zijn altijd 5 verschillende smaken Pindakaas op voorraad.
De pindaplant draagt bij aan de gezondheid van de mens en de natuur: deze geeft voeding terug aan de grond, in plaats van dat hij dit opneemt. De basis van onze pindakaas bestaat alleen uit pinda’s en een beetje kokosolie.
De pindakaas is vrij van:
Toegevoegde suikers, palmolie en is zoutarm.

Biesheuvel Knoflook
Verse knoflook voor de thuiskok halen wij uit Slootdorp. Voor het gemak in uw eigen keuken heeft Biesheuvel Knoflook de knoflook alvast voor u gehakt. Wij verkopen deze verse knoflook in potjes van 200 gram. Ook hebben wij een variant waarin we al kruiden hebben toegevoegd. Tevens Hebben we heerlijke verse knoflooksauzen. Zo kunt u bij ons terecht voor een heerlijke frisse aioli, een romige knoflookmayonaise en een pittige knoflookketchup.
Verse knoflook voor de thuiskok halen wij uit Slootdorp. Voor het gemak in uw eigen keuken heeft Biesheuvel Knoflook de knoflook alvast voor u gehakt. Wij verkopen deze verse knoflook in potjes van 200 gram. Ook hebben wij een variant waarin we al kruiden hebben toegevoegd. Tevens Hebben we heerlijke verse knoflooksauzen. Zo kunt u bij ons terecht voor een heerlijke frisse aioli, een romige knoflookmayonaise en een pittige knoflookketchup.

Worstmakerij slagerij Neidhofer
Alle worsten en bijna alle vleeswaren komen uit eigen worstmakerij en slagerij. Diverse producten zijn bij vakwedstrijden onderscheiden. Zo zijn de leverworst, gekookte worst, pepermetworst, achterham & rookworst allen al eens beoordeeld met goud en goud met ster op de nationale slagersvakbeurs!. Wij werken nou samen met Johnnie om nieuwe en spannende smaken te ontwikkelen van onze eigen koeien en varkens.
Alle worsten en bijna alle vleeswaren komen uit eigen worstmakerij en slagerij. Diverse producten zijn bij vakwedstrijden onderscheiden. Zo zijn de leverworst, gekookte worst, pepermetworst, achterham & rookworst allen al eens beoordeeld met goud en goud met ster op de nationale slagersvakbeurs!. Wij werken nou samen met Johnnie om nieuwe en spannende smaken te ontwikkelen van onze eigen koeien en varkens.

Biologische Honing
Onze honing wordt gewonnen aan de kuststrook van Julianadorp.
De imker verkoopt al zijn honing aan ons. Wij zijn heel blij dat wij deze exclusieve honing mogen verkopen!
Wist u bijvoorbeeld dat lokale honing kan helpen tegen hooikoorts?
Tip:
Vervang de suiker in de koffie eens voor een lepeltje honing.
Dit is niet alleen erg lekker maar ook nog eens gezonder.
Onze honing wordt gewonnen aan de kuststrook van Julianadorp.
De imker verkoopt al zijn honing aan ons. Wij zijn heel blij dat wij deze exclusieve honing mogen verkopen!
Wist u bijvoorbeeld dat lokale honing kan helpen tegen hooikoorts?
Tip:
Vervang de suiker in de koffie eens voor een lepeltje honing.
Dit is niet alleen erg lekker maar ook nog eens gezonder.

Specialiteitenbakkerij 't Oude Ambacht
Ons brood halen we bij 't Oude Ambacht vandaan.
Martin wilde altijd al bakker worden. Toen hij 16 jaar was is hij begonnen in een bakkerij in Bergen.
Daar heeft hij het vak geleerd en is zijn passie voor brood ontstaan. Inmiddels heeft Martin een lang gekoesterde droom verwezenlijkt: Een eigen bakkerij waar hij al zijn creativiteit in kwijt kan. Naast dat hij het fantastisch vindt om van bijna niets een lekker brood te bakken, ligt zijn passie ook bij een eerlijk product. Een eerlijk product, aldus Martin, bevat natuurlijke stoffen, geen kunstmatige verbetermiddelen en ondergaat een rustig/langdurig ontwikkelproces. Die kunstmatige verbetermiddelen zijn volgens Martin ook niet nodig als je het brood maar de tijd geeft om een vers brood te worden.
Voor Martin als ondernemer zijn dan ook de volgende punten zeer belangrijk:
een goed product
duurzaamheid
klantgericht
servicegericht
goede prijs
Kortom bakker zijn is zijn werk en hobby; Martin wordt gelukkig van een prachtig eindproduct.
Daarnaast houdt hij van mensen en wordt hij blij als de klanten tevreden zijn over zijn producten en service.
Super trots is hij dan ook dat Martin de enige bakker boven het Noordzeekanaal is, die op deze manier brood maakt.
Ons brood halen we bij 't Oude Ambacht vandaan.
Martin wilde altijd al bakker worden. Toen hij 16 jaar was is hij begonnen in een bakkerij in Bergen.
Daar heeft hij het vak geleerd en is zijn passie voor brood ontstaan. Inmiddels heeft Martin een lang gekoesterde droom verwezenlijkt: Een eigen bakkerij waar hij al zijn creativiteit in kwijt kan. Naast dat hij het fantastisch vindt om van bijna niets een lekker brood te bakken, ligt zijn passie ook bij een eerlijk product. Een eerlijk product, aldus Martin, bevat natuurlijke stoffen, geen kunstmatige verbetermiddelen en ondergaat een rustig/langdurig ontwikkelproces. Die kunstmatige verbetermiddelen zijn volgens Martin ook niet nodig als je het brood maar de tijd geeft om een vers brood te worden.
Voor Martin als ondernemer zijn dan ook de volgende punten zeer belangrijk:
een goed product
duurzaamheid
klantgericht
servicegericht
goede prijs
Kortom bakker zijn is zijn werk en hobby; Martin wordt gelukkig van een prachtig eindproduct.
Daarnaast houdt hij van mensen en wordt hij blij als de klanten tevreden zijn over zijn producten en service.
Super trots is hij dan ook dat Martin de enige bakker boven het Noordzeekanaal is, die op deze manier brood maakt.

Harhout
Bent u opzoek naar een leuke houten plank?
Ook hier voor kunt u bij ons terecht wij hebben ze in verschillende vormen, kleuren en maten. Elke plank wordt gemaakt van rest partijen hout. Hierdoor hebben wij een diversiteit aan houten planken en is geen enkele plank hetzelfde.
De planken zijn geschikt voor het serveren van hapjes, kaas, worst.
ideaal voor uw gezellige avonden!
Bent u opzoek naar een leuke houten plank?
Ook hier voor kunt u bij ons terecht wij hebben ze in verschillende vormen, kleuren en maten. Elke plank wordt gemaakt van rest partijen hout. Hierdoor hebben wij een diversiteit aan houten planken en is geen enkele plank hetzelfde.
De planken zijn geschikt voor het serveren van hapjes, kaas, worst.
ideaal voor uw gezellige avonden!

Fermento
Molen 't Roode Hert
Fermento is een sociale onderneming met 4 locaties in Alkmaar en omgeving. Zij bieden dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Fermento verkoopt broden, taarten, meelproducten en nog veel meer. Alles biologisch en dat proef je! Naast kruiden en specerijen halen wij koeien-voer omdat dit restproduct afkomstig is van de granen die in de molen gemalen worden. Zemelen en gries bijvoorbeeld.
Molen 't Roode Hert
Fermento is een sociale onderneming met 4 locaties in Alkmaar en omgeving. Zij bieden dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Fermento verkoopt broden, taarten, meelproducten en nog veel meer. Alles biologisch en dat proef je! Naast kruiden en specerijen halen wij koeien-voer omdat dit restproduct afkomstig is van de granen die in de molen gemalen worden. Zemelen en gries bijvoorbeeld.