Herkomst & Leefstijl
Op onze boerderij zijn onze Piemontese runderen gehuisvest.
Wij geven geen preventieve antibiotica, groeibevorderaars zijn bij ons uit den boze! Wij bieden onze dieren een zo hoog mogelijke natuurlijke kwaliteit voedsel, dit bestaat o.a. uit, vers gras in de wei van april t/m oktober, in de wintermaanden gedroogd gras, diverse soorten groenten, en vezelrijke voeding, onze dekstier en ons jongvee die net van de moedermelk af zijn bieden wij een speciaal voor ons geselecteerde vitaminebrok aan. Doordat wij geen krachtvoer gebruiken duurt het groeiproces daardoor wel langer, maar de rust, ruimte en respect voor de dieren geeft juist de beste kwaliteit en smaak aan het vlees. Geduld wordt beloond! Door deze visie zijn wij in staat om vlees van een constante kwaliteit te leveren. Het vlees dat wij leveren, komt uitsluitend van onze vrouwelijke dieren van een leeftijd tussen de vier en zes jaar. Onze runderen kunnen in de maanden april tot in oktober (naar gelang de weersomstandigheden en voeding het toelaten) de gehele dag en nacht buiten bivakkeren. In de winter verblijven ze in een ruime stal waar ze heerlijk op een dikke laag stro kunnen luieren.
Wat meer over het ras en zijn kenmerken!
De Piemontees is van oorsprong een Italiaans runderras. Het ras staat bekend om de smaak en malsheid van het vlees.
De kenmerken typeren het ras:
Het Piemontese ras heeft een aantal eigenschappen die van groot belang zijn. De luxe bespiering van o.a. de achterhand begint pas aan te zetten na de geboorte. Het Piemontese ras heeft een bepaald gen in zich dat hiervoor zorgt. Groot voordeel hiervan is dat vrijwel alle kalveren probleemloos op natuurlijke wijze kunnen worden geboren, een keizersnede wordt dus alleen in noodgevallen uitgevoerd en hoort niet bij een eventuele snellere productie.
De Piemontees levert een hoge vleeskwaliteit: De fijne vleesdraad staat garant voor een erg malse kwaliteit van het vlees. De runderen hebben een goede bespiering over het gehele lichaam, weinig vet aanzet en is cholesterolarm.
Cholestrol per 100 gram vlees
Wij geven geen preventieve antibiotica, groeibevorderaars zijn bij ons uit den boze! Wij bieden onze dieren een zo hoog mogelijke natuurlijke kwaliteit voedsel, dit bestaat o.a. uit, vers gras in de wei van april t/m oktober, in de wintermaanden gedroogd gras, diverse soorten groenten, en vezelrijke voeding, onze dekstier en ons jongvee die net van de moedermelk af zijn bieden wij een speciaal voor ons geselecteerde vitaminebrok aan. Doordat wij geen krachtvoer gebruiken duurt het groeiproces daardoor wel langer, maar de rust, ruimte en respect voor de dieren geeft juist de beste kwaliteit en smaak aan het vlees. Geduld wordt beloond! Door deze visie zijn wij in staat om vlees van een constante kwaliteit te leveren. Het vlees dat wij leveren, komt uitsluitend van onze vrouwelijke dieren van een leeftijd tussen de vier en zes jaar. Onze runderen kunnen in de maanden april tot in oktober (naar gelang de weersomstandigheden en voeding het toelaten) de gehele dag en nacht buiten bivakkeren. In de winter verblijven ze in een ruime stal waar ze heerlijk op een dikke laag stro kunnen luieren.
Wat meer over het ras en zijn kenmerken!
De Piemontees is van oorsprong een Italiaans runderras. Het ras staat bekend om de smaak en malsheid van het vlees.
De kenmerken typeren het ras:
- Bij geboorte zijn ze bruin, na 3 a 4 maanden wordt de kleur van het haarkleed grijs-wit.
- De oogharen, staartkwasten, alsmede klauwen en punten van de horens zijn zwart.
- Ze hebben een fijne, dunne huid en de dieren kunnen gemakkelijk oud worden, in Italië is 42% van de dieren ouder dan 9 jaar.
Het Piemontese ras heeft een aantal eigenschappen die van groot belang zijn. De luxe bespiering van o.a. de achterhand begint pas aan te zetten na de geboorte. Het Piemontese ras heeft een bepaald gen in zich dat hiervoor zorgt. Groot voordeel hiervan is dat vrijwel alle kalveren probleemloos op natuurlijke wijze kunnen worden geboren, een keizersnede wordt dus alleen in noodgevallen uitgevoerd en hoort niet bij een eventuele snellere productie.
De Piemontees levert een hoge vleeskwaliteit: De fijne vleesdraad staat garant voor een erg malse kwaliteit van het vlees. De runderen hebben een goede bespiering over het gehele lichaam, weinig vet aanzet en is cholesterolarm.
Cholestrol per 100 gram vlees
Varkensvlees:
79 mg |
Kippenvlees:
76 mg |
Rundvlees:
73 mg |
Vis:
52 mg |
Piemontese vlees:
48,5 mg |