4 personen |
Ja alles staat klaar?...koken maar!
1️⃣ Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook ze in een ruime pan met een flinke laag koud water en wat zout afgedekt 5 minuten. Voeg de appels toe, breng opnieuw aan de kook en kook nog ca. 15 minuten gaar.
2️⃣Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien 5 minuten. Schep de uien uit de pan op een bord. Bak het gehakt in dezelfde pan kort rul, doe de uien terug in de pan, roer de boemboe voor nasi erdoor en bak het gehakt net aan gaar.
3️⃣Giet de aardappelen en appels af, zet de pan nog even terug op laag vuur en stoom de aardappels in 1/2 minuut droog. Voeg de melk en 1 eetlepel olijfolie toe, breng aan de kook, zet het vuur uit en stamp het geheel met de stamper tot een grove puree. Schep het gehaktmengsel erdoor. Proef en breng op smaak met witte peper.
Tip: Wie van pittig houdt, een beetje sambal toevoegen!
Eet smakelijk!
Met Boerengroet, Julia
1️⃣ Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken van gelijke grootte. Kook ze in een ruime pan met een flinke laag koud water en wat zout afgedekt 5 minuten. Voeg de appels toe, breng opnieuw aan de kook en kook nog ca. 15 minuten gaar.
2️⃣Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de uien 5 minuten. Schep de uien uit de pan op een bord. Bak het gehakt in dezelfde pan kort rul, doe de uien terug in de pan, roer de boemboe voor nasi erdoor en bak het gehakt net aan gaar.
3️⃣Giet de aardappelen en appels af, zet de pan nog even terug op laag vuur en stoom de aardappels in 1/2 minuut droog. Voeg de melk en 1 eetlepel olijfolie toe, breng aan de kook, zet het vuur uit en stamp het geheel met de stamper tot een grove puree. Schep het gehaktmengsel erdoor. Proef en breng op smaak met witte peper.
Tip: Wie van pittig houdt, een beetje sambal toevoegen!
Eet smakelijk!
Met Boerengroet, Julia